#ДИСЛАЈК

Алтернативе

Домаће алтернативе

#недопадање #неодобравање #негодовање #гађење

Детаљи

Изворно: dislike

Порекло: енглеско

Врста речи: именица

Правилна употреба

Ова објава ми се не свиђа, изазива одвратност.

Неправилна употреба

Дислајк за ову објаву.

Опис слике

Значење

Графички знак (обрнути палац) којим се изражава неодобравање, негодовање, недопадање.

Занимљивост

Дакле, дислајк је графички знак, а не реч у српском језику. Већина друштвених мрежа и платформи није хтела да уведе ову опцију. Сада, и оне које су је имале, онемогућиле су њену јавну видљивост, како се не би шириле негативне емоције и вибрације. Тренутно ова опција служи само да филтрира које садржаје не желите у својој претрази.

Аспект на који се недовљно обратила пажња је чињеница да су због великог броја израза неодобравања многобројне бесмислице постале видљиве великом броју људи. Тако су Чарли и Дикси (Тиктокерке) постале тема у свим светским медијима због свог првог видеа и невероватног понашања за столом. Њих две су са својим родитељима на вечери угостиле славног Јутјубера и шминкера Џејмса Чарлса, а њихово понашање према гостујућем кувару Арону Мају ужаснуло је хиљаде људи.

Када је кувар за сто донео једно од јела, Дикси се ужаснула када је пронашла пужа. Прво је за столом имитирала звукове повраћања, а онда је заиста повратила поред стола. Њен отац јој је рекао да превише драматизује, а она је наставила да понижава несрећног кувара који јој је објашњавао да се ради о специјалитету.

Шта мислиш, да ли би требало укинути опцију обрнутог палца, како се не би шириле овакве бесмислице, или је ова опција ипак потребна?

Подели реч на друштвеним мрежама

chat_bubble chat_bubble

Коментари (0)

Да би оставио/ла коментар, мораш имати профил и бити пријављен/a.

стрелица ка горе стрелица ка горе Врати се на врх стране

Производи у корпи

Преглед корпе

Број производа:

0

Цена:

0 РСД

Укупан износ куповине:

0 РСД