промена сајта
Унеси појам и претражи Тараба Портал.
тема
корпа

#СПАМ

Изворно: spam

Порекло: енглеско

Врста речи: именица

Алтернативе:

Домаће алтернативе

#нежељена пошта

Стране алтернативе

#junk

Жена која је затрпана у мејловима

Детаљи

Значење

Нежељена порука, злонамерна порука, може бити и лажна.

Напомена

Провери да ти случајно није у ову пошту отишла нека порука која ти је потребна.

Правилна употреба

Мејл ми је отишао у нежељену пошту.

Неправилна употреба

Мејл ми је отишао у спам.

Занимљивост

Веоватно вам је сандуче препуно разних рекламних порука за које нисте заинтересовани. Није то највећи проблем, него чињеница да неке могу бити и злонамерне, пуне вируса, који могу оштетити ваш рачунар. Посебно су проблематичне лажне, оне које су превара, лажна продаја, а најгоре су оне које садрже начине да се покраду подаци и идентитет.

Стога, није овај феномен нимало наиван. Занимљива је чињеница да је у једном моменту 2010. године готово 80% свих послатих и-мејлова чинила нежењена пошта. Када су у питању државе које предњаче у оваквој пракси, према истраживању ,,Статиста” из 2017. године, готово 13.21% свих оваквих порука долазило је са IP адреса које се налазе у САД, а следећи највећи извор била је Кина са 11.25%; 2018. године ситуација је била таква да скоро 45% свих послатих и-мејл порука чини нежељене у одређеном облику.

Као резултат ових статистичких података, али и чињенице да су они који шире овакве поруке све препреденији, филтери постају паметнији и стриктнији, тако да се може догодити и да легитимни и-мејлови заврше у нежељеној пошти. Сигурно вам се догодила ситуација да порука коју сте послали није завршила у пријемном сандучету примаоца и обрнуто, да очекујете одређени и-мејл од познатог примаоца, али да је исти завршио нежељеној пошти и да сте, због неопходности прегледања, принуђени да се изложите лошим утицајима оваквих порука.

Тај непрекидан проблем ћете решити тако што ћете избегавати остављање мејл-адресе на масовним сајтовима и јавним локацијама.

Подели реч на друштвеним мрежама

Посети наш Инстаграм профил

chat_bubble chat_bubble

Коментари (0)

Да би оставио/ла коментар, мораш имати профил и бити пријављен/a.

стрелица ка горе стрелица ка горе Врати се на врх стране

Производи у корпи

Преглед корпе

Број производа:

0

Цена:

0 РСД

Укупан износ куповине:

0 РСД