тема

#ИНФЛУЕНСЕР

Изворно: influencer

Врста речи: именица

Алтернативе:

Домаће

#утицајна особа

девојка која се фотографише

Стране

#content creator

#blogger

Детаљи

Значење

утицајна особа; у последње време особе које имају доста пратилаца на Инстаграму и због тога за новчану надокнаду пласирају и рекламирају одређене производе, вршећи утицај на тај начин.

Правилна употреба

У свету постоји велики број инфлуенсера који раде на друштвеним мрежама.

Неправилна употреба

Он је инфлуенсер, познаје доста људи.

Напомена

/

Занимљивост

Друштвена мрежа која је без сумње постала Мека инфлуенсер маркетинга је Инстаграм.

 

Према резултатима истраживања Social Srbija 2019, које спроводи агенција ,,Пионири" у сарадњи са агенцијом Smart Plus Research, иако је Фејсбук и даље најпопуларнија друштвена мрежа у Србији, Инстаграм бележи огроман раст - 73% испитаника има профил на овој мрежи, док је тај број 2017. године био 59%.

 

Занимљиво је и да су корисници Фејсбука мање заинтересовани за објаве брендова на њему, већ је приоритет на објавама пријатеља, док на Инстаграму постоји већа заинтересованост за садржај реклама.

 

Social Srbija 2019 истраживање показује и да 51% испитаника не верује инфлуенсерима када рекламирају неки производ или услугу, али се из године у годину повећава број оних који имају поверење у препоруке инфлуенсера, чак и када су плаћене.

 

Све већу заинтересованост за улогу инфлуенсера у свету маркетинга потврђује и такмичење Cosmopolitan Influencer Awards 2020. године, на коме је победила Џени Мартин, инфлуенсерка шпанског порекла која живи у Србији.

Подели реч на друштвеним мрежама

suggest

Посети нашу инстаграм страницу

стрелица ка горе стрелица ка горе Врати се на врх стране