промена сајта
Унеси појам и претражи Тараба Портал.
тема
корпа

Од хобија до пројекта: Неиспричане историјске приче

Област: личности

Тип: Приче са...

Увод

Прича са Александром Богдановић доноси нам један сасвим други поглед на историју, и на приступ њеном изучавању и представљању, а нарочито школарцима. Такође, ово је прича и о новинарству, и о Александрином каријерном путу - од почетка факултета па до данас.

Дотакли смо се и предузетништва, и о развоју њеног пројекта - Историјског забавника.

Епизода: Прича са Александром Богдановић

У овој епизоди Тараба прича разговарамо са Александром Богдановић - политикологом, новинарком и уредницом Историјског забавника. Сазнаћемо како је дошла на идеју да покрене Историјски забавник који сада прати преко 100 хиљада људи на друштвеним мрежама. Такође ћемо се осврнути на предности али и изазове предузетничког посла данас, поготову када је у питању област коју покрива Забавник. 

Гост - Александра Богдановић

Александра је након завршетка Факултета политичких наука почела да ради као новинар на телевизији, а фокус су јој углавном биле историјске теме. Како је време одмицало, тако се и њена љубав према и...

Погледај више о госту
Води: Александар Јевтић 11. 06. 2023.
Слушај на:

Закључак

Из овог разговора можемо закључити да и поред тога што није историчар, Александра се врло успешно бави обрадом историјских тема, толико да већ има број пратилаца на коме би јој многи позавидели, а поред тога и две књиге - и успешну новинарску каријеру.

Уколико је ова прича допринела да макар за један проценат променимо поглед на историју, или макар заголицала машту - да сличан приступ применимо и у другим областима - сматраћемо је успешном!

Подели причу на друштвеним мрежама

chat_bubble chat_bubble

Коментари (0)

Да би оставио/ла коментар, мораш имати профил и бити пријављен/a.

Сличне приче

стрелица ка горе стрелица ка горе Врати се на врх стране

Производи у корпи

Преглед корпе

Број производа:

0

Цена:

0 РСД

Укупан износ куповине:

0 РСД