Кључ за усвајање језика: Изазови и стратегије учења

Област: култура

Тип: Приче о...

Увод

Енглески је језик који нам са највише намеће кроз телевизију, филмове и музику, а тиме се објашњава и велики број англицизама у нашем језику. У данашње време енглески језик је најнеопходнији, па сходно томе, из нужде или жеље, већина грађана би требало да познаје бар неке основе, довољне за споразумевање.

Епизода: Ана Раденковић („Аna talks“)

Усвајање страног језика може бити изазован процес како за ученике тако и за наставнике. Ана Раденковић је, управо из разлога да ученицима на најквалитетнији могући начин приближи овај страни језик, одлучила да креира инстаграм налог на којем дели корисне и едукативне савете. У овом подкасту смо се осврнули на психолошке изазове који се јављају у учењу језика као и на методе које помажу ка савладавању истог.

Гост - Ана Раденковић

Ана Раденковић је менторка за енглески језик и наставник енглеског језика за децу и одрасле. Завршила је енглески језик и књижевност на Филолошком факултету, Универзитета у Београду 2015.године. На...

Погледај више о госту
Води: Ана Станковић 13. 02. 2023.
Слушај на:

Епизода: Лидија Бајовић - професорка енглеског језика

У овој епизоди разговарали смо са стручњаком за енглески језик који ради у средњој школи. Откривамо занимљиве методе за усвајање језика, као што су дебата, дискусија и читање књига. Разматрамо изазове које ученици често срећу у процесу учења језика, истражујемо питање талената за језике и како то може утицати на усвајање, а такође разговарамо о инспиративним тренуцима учења језика. Такође ћемо анализирати разлике између данашњег и ранијег приступа учењу језика.

Гост - Лидија Бајовић

Филолошкиња и наставница енглеског језика у Првој београдској гимназији.

Погледај више о госту
Води: Ана Станковић 02. 04. 2023.
Слушај на:

Закључак

Важно је нагласити да енглески језик, са својом глобалном присутношћу и вишемилионским бројем говорника, и даље остаје један од најважнијих језика данашњег света. Његова важност се не може оспорити, без обзира на то колико га људи тренутно говоре. Учење енглеског језика пружа многе предности, како у професионалном тако и у личном животу.

У закључку, енглески језик ће и даље остати кључни алат за комуникацију и разумевање у глобалном друштву. Хвала вам што сте били са нама у овој емисији, и надамо се да сте из ње извукли корисне информације и инспирацију за даље учење и развој. Видимо се у наредној епизоди Тараба прича!

Подели причу на друштвеним мрежама

chat_bubble chat_bubble

Коментари (0)

Да би оставио/ла коментар, мораш имати профил и бити пријављен/a.

Сличне приче

стрелица ка горе стрелица ка горе Врати се на врх стране

Производи у корпи

Преглед корпе

Број производа:

0

Цена:

0 РСД

Укупан износ куповине:

0 РСД