промена сајта
Унеси појам и претражи Тараба Портал.
тема
корпа
personal

Љубан Живановић

Оперски певач

Лични вебсајт:

otvori-u-novom-prozoruotvori-u-novom-prozoruhttps://www.vivarte.rs/o-udruzenju.php

Кратка биографија:

Љубан Живановић је надарени тенор из Србије. У Београду је похађао средњу музичку школу Станковић. Своје музичко образовање наставио је у Немачкој на музичкој академији у Манхајму, на одсеку за соло певање где је дипломирао 2017. године.

Био је стипендиста фондације Jehudi Menuhin Live Music Now Heidelberg.

У августу 2019. године, освојио је награду за најлепши глас оперског такмичења у Монтекатинију у Италији.

У Србији је освојио шест пута прву награду на Републичком такмичењу певача. Сарађивао је са ппрофесорком Бисерком Цвејић која му је била и ментор.


У његов репертоар се, између осталих убрајају следеће улоге: Алфредо (Травијата), Херцог из Мантуе (Риголето), Пинкертон (Мадам Батерфлај), Руђеро (Ластавица), Дон Хозе (Кармен), Фауст (Фауст), Вертер (Вертер), Селим (Адина).

До сада је наступао у Опери у Франкфурту, Опери у Бремерхафену, у Петроград опери, у Лудвигсхафену, Нојстату, позоришту Баден- Баден, Камерној опери у Хамбургу, Позоришту младих Хамбург као и у оперском студију музичке академије у Манхајму.

Као концертни певач Љубан је наступао у Србији, Немачкој, Италији, Шпанији, Руији, Румунији, Бугарској и свој деби је имао и на фестивалу Хајделберско пролеће у Хајделбергу.

Иако живи у Немачкој, конекција са Србијом која је дубоко укорењена, сада је постала још јача оснивањем нон- профит организације Виварте”. Наиме, Љубан је у Србији, са својом пријатељицом, оперском певачицом, Јованом Вучићевић основао добровољну, невладину и непрофитну организацију, у коју се удружују музички уметници ради оставривања и унапређења заједничких и општих циљева у области музике.

 

Љубан Живановић на Тараба порталу:

Производи у корпи

Преглед корпе

Број производа:

0

Цена:

0 РСД

Укупан износ куповине:

0 РСД