промена сајта
Унеси појам и претражи Тараба Портал.
тема
корпа

Српски идентитет у иностранству: Поглед из Словеније

Област: култура

Тип: Приче са...

Увод

Владимир на отворен начин говори о томе како на Србе гледају у Словенији и свету и по чему су то препознатљиви.

Кроз слушање ове приче, открићеш како је то Владимир одлучио да се пресели у Словенију и како је упловио у воде промоције српске културе у сарадњи са удружењима Срба из других иностраних земаља. Поред тога, сазнаћеш у којој мери и на који начин фолклор утиче на одрастање српске деце која живе ван своје матичне земље и све то кроз занимљив разговор са до сад недовољно обрађиваном темом.

Епизода: Приче са Владимиром Кокановићем

Владимир на отворен начин говори о томе како на Србе гледају у Словенији и свету и по чему су то препознатљиви. Кроз слушање ове приче, открићеш како је то Владимир одлучио да се пресели у Словенију и како је упловио у воде промоције српске културе у сарадњи са удружењима Срба из других иностраних земаља. Поред тога, сазнаћеш у којој мери и на који начин фолклор утиче на одрастање српске деце која живе ван своје матичне земље и све то кроз занимљив разговор са до сад недовољно обрађиваном темом.

Гост - Владимир Кокановић

Владимир Кокановић је угледни лидер српске дијаспоре у Словенији, тренутно служећи као председник Савеза Срба Словеније. Са ентузијазмом и посвећеношћу, Кокановић води бројне пројекте унутар Савеза...

Погледај више о госту
Води: Горан Маринковић 27. 05. 2021.
Слушај на:

Закључак

Оно што спаја припаднике Србије и Словеније јесу историјски догађаји и осећања пријатељства и срдачности која су се природно родила код оба народа према оној другој страни. Срби у Словенији представљају најбројнију етничку заједницу, а издваја их и аутохтоност. Поред тога, они нису препознати као национална мањина у Словенији, што може бити правно или политичко питање. Срби јесу сложни и сви у дијаспори имају исти циљ – да наша култура постане препознатљива. Оно што краси и уједињује Србе у расејању је љубав према матици. Матици која препознаје и добро третира националне мањине које у њој живе.

Подели причу на друштвеним мрежама

chat_bubble chat_bubble

Коментари (0)

Да би оставио/ла коментар, мораш имати профил и бити пријављен/a.

Сличне приче

стрелица ка горе стрелица ка горе Врати се на врх стране

Производи у корпи

Преглед корпе

Број производа:

0

Цена:

0 РСД

Укупан износ куповине:

0 РСД