промена сајта
Унеси појам и претражи Тараба Портал.
тема
корпа

Између Речника и Речи: Лингвистички Пут Павла Ћосића

Област: култура

Тип: Приче са...

Увод

Ова епизода Тараба прича је биографска епизода о лингвисти Павлу Ћосићу. Павле Ћосић је аутор уџбеника “Српски за странце” и “Речника синонима”, администратор групе на фејсбуку “Наш језик” и оснивач издавачке куће Корнет.

Са Павлом причамо о његовој богатој каријери, филму “Слобо-Клинтоне” како је дошло до идеје, о његовом успеху и анегдотама. Његовом ангажовању у уметничкој групи Илегални посластичари и зашто је настала издавачка кућа Корнет. Откривамо како је његова политичка сатира “Лепосава” од блога постала радио-драма. И одакле је дошла потреба да се направи уџбеник “Српски за странце”.

Павле живописно и духовито описује једно време које је прошло, урбани Београд деведесетих и почетак двехиљадитих. Осврћемо се на његов живот у иностранству, на језик и речнике, фејсбук групу Наш језик и још много тема. Сазнај како Павле у Шангају постави ћошак “Краљевића Марка” и где је бандера Илегалних посластичара, шта мисли о филмским репликама и која му је омиљена.

Епизода: Приче са Павлом Ћосићем

Са Павлом причамо о његовој богатој каријери, филму “Слобо-Клинтоне” како је дошло до идеје, о његовом успеху и анегдотама. Његовом ангажовању у уметничкој групи Илегални посластичари и зашто је настала издавачка кућа Корнет. Откривамо како је његова политичка сатира “Лепосава” од блога постала радио-драма. И одакле је дошла потреба да се направи уџбеник “Српски за странце”.Павле живописно и духовито описује једно време које је прошло, урбани Београд деведесетих и почетак двехиљадитих. Осврћемо се на његов живот у иностранству, на језик и речнике, фејсбук групу Наш језик и још много тема.Сазнај како Павле у Шангају постави ћошак “Краљевића Марка” и где је бандера Илегалних посластичара, шта мисли о филмским репликама и која му је омиљена.

Гост - Павлe Ћосић

Лингвиста, аутор Речника синонима и аутор Приручника језичке недоумице: заблуде и митове. У београдским круговима познат као писац и шарлатан.

Погледај више о госту
Води: Горан Маринковић 27. 09. 2021.
Слушај на:

Закључак

Тараба приче је серија подкаста која се бави разноврсним актуелним темама . Истражујемо различите теме српске и светске културне баштине, са жељом да их очувамо и приближимо свима нама.

Подели причу на друштвеним мрежама

chat_bubble chat_bubble

Коментари (0)

Да би оставио/ла коментар, мораш имати профил и бити пријављен/a.

Сличне приче

стрелица ка горе стрелица ка горе Врати се на врх стране

Производи у корпи

Преглед корпе

Број производа:

0

Цена:

0 РСД

Укупан износ куповине:

0 РСД