Виктор Лазић - Адлигат: Непроцењива вредност породичне библиотеке

Област: култура

Тип: Приче са...

Увод

Ако бисмо покушали да објаснимо шта је Адлигат, мало би било да кажемо да је то породична библиотека. У питању је права ризница, са преко два милиона библиотекачких јединица. Датира још од друге половине 19. века, у оквиру породице Лазић. Тренутно је то читаво удружење, на чијем челу се налази Виктор Лазић, наш гост у овој епизоди.

Послушајте како је до оснивања овако вредне ризнице дошло, шта све она обухвата а и како и где и ви можете посетити ово наше културно благо.

Уживајте!

 

Епизода: Прича са Виктором Лазићем

Гост - Виктор Лазић

Адвокат и путописац. Седмo колено породице Лазић, чија се породична библиотека налази у оквиру Фонда Удружења Адлигат, на чијем је челу. Аутор је бројних путописа, из преко сто земаља света, к...

Погледај више о госту
Води: Александар Јевтић 24. 12. 2023.

Закључак

У овој епизоди покушали смо да "загребемо" у непроцењиву вредност коју породична библиотека али и музеј Адлигат, имају за српску културу и историју. 

Надамо се да смо допринели ширењу свести о постојању оваквог блага у нашој земљи, те и утицали да анегдота, да бројни туристи из различитих земаља света долазе и питају домаће људе да их одведу у Адлигат, а да је то уједно први пут - за домаће - да за Адлигат чују, буде што мање истинита!

Не сумњамо да ће се прича о овој теми наставити..

Подели причу на друштвеним мрежама

chat_bubble chat_bubble

Коментари (0)

Да би оставио/ла коментар, мораш имати профил и бити пријављен/a.

Сличне приче

стрелица ка горе стрелица ка горе Врати се на врх стране

Производи у корпи

Преглед корпе

Број производа:

0

Цена:

0 РСД

Укупан износ куповине:

0 РСД