промена сајта
Унеси појам и претражи Тараба Портал.
тема
корпа

Циркуларне Миграције: Изазови повратка у Србију

Област: друштво/социологија

Тип: Приче о...

Увод

Тема циркуларних миграција је све више актуелна и саставни је део наших живота. Да ли тако што знамо некога ко је отишао из земље или некога ко се вратио, да ли зато што смо и сами имали прилику да пробамо живот ван граница наше земље или бар у неком моменту живота размиљали о таквом искораку.

Епизода: Јована Арсић

Рођена у Београду, школована у Милану, каријеру започела у Лондону, а сада живи и ради у Њујорку. Јована је идеалан саговорник на тему циркуларних миграција, као и на тему размишљања и изазова повратка у Србију.

Гост - Јована Арсић

Рођена у Београду где је завршила средњу школу. Факултет уписује у Милану и након успешно завршених студија на престижном Боконију, магистрира и започиње каријеру у Лондону. Ради у инвестиционом ба...

Погледај више о госту
Води: Марта Стијеповић 26. 12. 2022.
Слушај на:

Епизода: Андреа Форца

Андреа Форца је рођена у Београду, дипломирала је глуму на Факултету лепих уметности. Како није успела да живи од посла који воли, прешла је у продају а када је 2013. године упознала бившег мужа, није јој дуго требало да прихвати његов позив и пресели се у Еквадор.

Разговараћемо о томе шта је научила и присвојила из нове културе, шта јој је недостајало из Србије и шта је превагнуло да се 2017. године врати у Србију.

Гост - Андреа Форца

Рођена у Београду, дипломирала глуму на Факултету лепих уметности у класи Светлане Бојковић и Милице Краљ.

Прве улоге иако узбудљиве, нису биле довољне да плати рачуне, те...

Погледај више о госту
Води: Марта Стијеповић 21. 01. 2023.
Слушај на:

Епизода: Филип Булатовић

Гост ове епизоде о повратниицима је мултиталентовани Филип Булатовић, композитор џез и фанк музике, диригент Биг Бенд-а и ди-џеј. У овом подкасту он дели са нама своја прва искуства боравка у иностранству, пресељење у епицентар светских дешавања, Њујорк и невероватна искуства која је тамо доживео. Открива шта га је навело да напусти своју земљу а шта да јој се 2019. године врати као и о томе које су честе предрасуде које се везују за одлуке о одласку и повратку.

Гост - Филип Булатовић

Композитор џез и фанк музике, пијаниста, диригент Биг бенд-а и диџеј.

Погледај више о госту
Води: Марта Стијеповић 10. 01. 2023.
Слушај на:

Закључак

Након разговора са људима који су се вратили у Србију, али и са онима који живе у иностранству и размишљају о повратку, увиђамо да је питање повратка неретко веома комплексно и лично. Носталгија за домовином увек постоји, али је потребно нешто више да би се људи одлучили да спакују кофере и дођу кући. Било да су у питању каријерни, приватни или економски разлози повратка, свачија прича је јединствена, а ми смо кроз ове разговоре завирили у тек неке од њих. 

Подели причу на друштвеним мрежама

chat_bubble chat_bubble

Коментари (0)

Да би оставио/ла коментар, мораш имати профил и бити пријављен/a.

Сличне приче

стрелица ка горе стрелица ка горе Врати се на врх стране

Производи у корпи

Преглед корпе

Број производа:

0

Цена:

0 РСД

Укупан износ куповине:

0 РСД